Polievka je základ: Zdravý mrkvovo-tekvicový krém
Mnohí z vás často počas dňa zabúdajú na polievku. Dôležitá je pritom hlavne konzumácia zeleninových polievok. Ak nie ste fanúšikmi tých klasických, vyskúšajte niečo nové. Zdravú krémovú polievku, za ktorú vám vaše telo istotne poďakuje.
Tekvica podporuje látkovú výmenu v našom tele, zlepšuje činnosť srdca a je výborným zdrojom vitamínov. O účinkoch mrkvy sa dozviete už v zajtrajšom článku. Okrem skvelých účinkov ale najskôr oceníte chuť.
Potrebujete:
- 2 ks mrkvy
- 1 ks tekvice (napr. hokaido)
- 2 PL olivového oleja
- 1 ks cibule
- 1,5 L zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový orech
- smotana na varenie
Postup: Tekvicu si ošúpte, zbavte semienok a nakrájajte na drobné kocky. Na rovnaké kúsky nakrájajte aj očistenú mrkvu. V hrnci si speňte cibuľku a pridajte zeleninu, ktorú na chvíľku nechajte orestovať. Zalejte vývarom a varte domäkka. Dochuťte a rozmixujte na hladký krém. Polievku zjemnite troškou smotany na varenie a pokračujte v mixovaní. Hotovú polievku môžete ozdobiť trochou kyslej smotany. Prajeme vám dobrú chuť.
[ad2][/ad2]