V Paríži začali práce na požiarom poškodenej katedrále
Paríž i celý kultúrny svet sa pomaly spamätáva zo šoku. Na poškodenú parížsku katedrálu Notre-Dame, ktorú 15. apríla zasiahol rozsiahly požiar, začali profesionálni horolezci inštalovať dočasné ochranné plachty. „Najvyššou prioritou je ochrániť katedrálu pred prichádzajúcimi dažďami,“ povedal hlavný architekt Philippe Villeneuve poverený rekonštrukciou Chrámu Matky Božej. Na obnovu 850-ročnej katedrály a jej zničenej strechy prisľúbili darcovia už viac než miliardu dolárov. Notre-Dame otvoria pre verejnosť podľa slov jej rektora najskôr o päť až šesť rokov, uviedla agentúra AP. Francúzsky prezident Emmanuel Macron však presadzuje rýchlejšiu obnovu. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že požiar vypukol nešťastnou náhodou a súvisí s prebiehajúcimi rekonštrukčnými prácami.
[ad][/ad] [ad2][/ad2](TASR, SEN)
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.