PRED 20 ROKMI A DNES: Zmena vizáže Marián Christenko
Marián Christenko (43) je odborník v odbore odpadového hospodárstva. Vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave. Od roku 2001 pôsobil vo viacerých spoločnostiach na riaditeľských pozíciách. Generálnym riaditeľom firmy KOSIT je od roku 2015.
Za akých okolností vznikla tá fotografia spred viac než dvadsiatich rokov?
Je z čias môjho študovania na gymnáziu v Spišskej Novej Vsi. Vnikla tesne po maturitách, tuším rok 1995. Čo si pamätám, dlhé vlasy boli vtedy u mojich spolužiakov bežné. Mal som vtedy 18 a asi najviac uletená bola náušnica, ktorú som nosil plus-mínus v tom období. Na Ekonomickú univerzitu v Bratislave som už nastúpil s krátkymi vlasmi.
Čo bolo najviac v kurze počas vašej mladosti?
V kurze boli vtedy napríklad zvonové rifle. Keďže móda sa vracia skoro pravidelne tak po 20-30 rokoch, takže asi niekedy v tomto čase by sa hádam pomaly mohli aj vrátiť. Či by som ich opäť nosil? S najväčšou pravdepodobnosťou by som to asi nedal…
Čo by ste nikdy nepodstúpili?
Hoci sa mi páči tetovanie, nikdy som sa tetovať nenechal, a tak to zrejme aj ostane. Farbenie vlasov v mojom prípade už nehrá rolu… A v zásade mi na mojom výzore nič neprekáža, aby som to menil.
Vyskúšali ste nejakú kozmetickú procedúru alebo máte nejaký svoj pravidelný kozmetický rituál, na ktorý si potrpíte?
Na nič podobné si nepotrpím, kozmetickú procedúru som žiadnu nepodstúpil a žiaden rituál, čo sa týka môjho vzhľadu, nemám.
Prešli ste si za tých cca 20 rokov aj nejakou vnútornou zmenou, alebo ste nadobudli nejaké osobnostné vlastnosti?
Dvadsať rokov je dlhá doba na to, aby sa vo vás veci poukladali a začali ste vnímať veci inak. Ak je človek otvorený novým výzvam, každá ďalšia skúsenosť ho niekam posunie. Sú určite dôležitejšie veci v živote ako výzor, aj keď u nás určite stále do istej miery platí, že „šaty robia človeka“.
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.