Špeciálna plnená kapusta
Potrebujeme:
- 1 kg mletého bravčového mäsa
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletú sladkú papriku
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 2 stredné cibule
- 350 g ryže
- hlávku kapusty
- trocha tuku
- 1 zemiak
- kyslú smotanu
Postup: Mäso, premytú ryžu, cesnak, 1 cibuľu, soľ, korenie a mletú červenú papriku zmiešame. Z kapusty odoberieme vrchné listy, ktoré povaríme vo vode, aby zmäkli. Listami vyložíme bábovkovú formu a doplníme mäsom. Prikryjeme listami. Dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi na 60 minút. Na opraženej cibuľke udusíme zvyšnú kapustu, pridáme soľ, korenie a papriku. Podlejeme vodou. Keď je mäkká zahustíme ju mixovaným zemiakom. Polejeme kyslou smotanou.
[ad][/ad]