Naši v izolácii: Jedna pečie, druhý maľuje a tretia v záhradke krásu pestuje
Mnoho ľudí v izolácii sa najviac obáva nudy a ničnerobenia. Väčšina členov mediálneho domu pracuje na home office, no zaiste sa nikto nenudí. Práve naopak. Sme neustále v strehu. Našou snahou je prinášať vám denne najaktuálnejšie a najzaujímavejšie informácie z nášho mesta či už v rámci pandémie koronavírusu, alebo iných aktualít… No aj my musíme trošku relaxovať. Pozrite sa ako.
[ad][/ad]Foto: archív KD
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.