Zelerové zemiaky
Potrebujeme: 3 väčšie zemiaky 1 menší zeler 2 PL bravčovej masti 1 PL masla 100 ml smotany na varenie 3 stonky stopkového zelera 1 menší pór soľ Postup: Očistený zeler nastrúhame nahrubo.
Potrebujeme:
- 3 väčšie zemiaky
- 1 menší zeler
- 2 PL bravčovej masti
- 1 PL masla
- 100 ml smotany na varenie
- 3 stonky stopkového zelera
- 1 menší pór
- soľ
Postup:
Očistený zeler nastrúhame nahrubo. Vo väčšej panvici ho na lyžici masti opečieme dozlatista. Krátko osmažíme pokrájaný stopkový zeler a pór. Uvaríme a ošúpeme zemiaky, ktoré roztlačíme s maslom a smotanou. Nakoniec vmiešame upravené zelery a pór.
[ad][/ad]