Záhada jednej tabule
Na budove na ul. Protifašistických bojovníkov č. 5 bola kedysi umiestnená pamätná tabuľa venovaná profesorovi Jánovi Hovorkovi.
J. Hovorka bol okrem iného zakladateľom parazitologického ústavu Slovenskej akadémie vied v Košiciach a od roku 1953 aj jeho riaditeľom, členom prípravného výboru založenia Vysokej školy veterinárskej v Košiciach a jej prvým rektorom.
Budovu pred nejakým časom zrekonštruovali. Pamätná tabuľa sa však na svoje miesto už nevrátila, hoci tam bola osadená ešte v roku 2004.
Keď sme sa vo februári pýtali magistrátu, kde by sa mohla tabuľa, ktorá je majetkom mesta, nachádzať, z komunikačného oddelenia sme dostali odpoveď, že je uložená v byte jedného pána, ktorý v dome býva. Pátrali sme preto ďalej. Otázku sme položili pri jednom z rozhovorov aj priamo primátorovi mesta Jaroslavovi Polačekovi (nezávislý).
„Nemôžem vedieť o každej tabuli v meste. Pošlite novinársky podnet na môj e-mail a rád sa mu povenujem. Požiadam mestskú políciu alebo aj pracovníka z archívu, aby zistili, čo sa s tabuľou stalo.“
Na podnet zaslaný začiatkom apríla sme však odpoveď nedostali.
[ad][/ad]Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.