Guláš podľa šéfkuchára Miroslava Hužvára z Carpana
Rozmýšľate, ako poštekliť svoje chuťové poháriky? Čo tak napríklad gulášom. Ten zbožňuje každý. Aj keď veľkú záhradnú párty ešte zorganizovať nemôžeme, chutný kotlíkový guláš si môžete pripraviť aj doma a zjesť ho napríklad na balkóne na čerstvom vzduchu.
Predpokladáme, že už len pri pomyslení na toto chutné jedlo sa nejednému z vás zbiehajú slinky. Nám totiž áno… Máme pre vás recept, ktorý si zamilujete. Jednoduchý a z čerstvých lokálnych surovín.
Mäsko z lokálnych fariem
Základom každého dobrého gulášu je mäso. Na prípravu odporúčame mäsko zo Staromestskej mäsiarne, ktorá sa nachádza v sieti predajní Klas, ktorú určite všetci dobre poznáte. Prečo nakupovať práve v Staromestskej? Mäsiareň spolupracuje s viac ako dvadsiatimi partnerskými farmami na Slovensku, a teda jeho pôvod je vždy známy. Má vlastný bitúnok v Košiciach, kam dováža zvieratá vychované na lokálnych farmách. Na tomto mieste je mäso taktiež naporciované a rozvážané do predajní.
Zelenina priamo z farmy
Guláš však nie je len o mäse, ale aj o zelenine. Paradajky, zemiaky, papriky jemné či pálivé… Čerstvú zeleninku takisto nakúpite v Klase, kde je dovážaná priamo z Farmy Zemplínske Jastrabie, teda od ich lokálneho dodávateľa. Ak si chcete uvariť guláš, zájdite do Klasu. Nájdete tam všetky ingrediencie na jednom mieste, od mäska cez koreniny až po zeleninu a navyše od lokálnych farmárov.
Legendárna reštaurácia Carpano teší svojich zákazníkov už desiatky rokov. Láka ich nielen svojou dlhoročnou tradíciou, ale aj chutným jedlom, ktoré vždy varí z kvalitných surovín.
Práve mäso, z ktorého varia, je zo Staromestskej mäsiarne, ktoré je stopercentne spracované v Košiciach. Pre vás, milovníkov gulášu, si ich renomovaný šéfkuchár Miroslav Hužvár pripravil recept, v ktorom použil hovädzie mäso z mladých býčkov (len 1,5 roka), keďže ich mäsko je nielen lahodné, ale i mäkučké. Nechajte sa inšpirovať.
Potrebujeme:
0,8 kg hovädzieho pleca zo Staromestskej mäsiarne
0,8 kg cibule
2 dl oleja
100 g červenej mletej papriky
5 g cesnaku
3 g soli
1 g mletého čierneho korenia
– DUETT
Námestie osloboditeľov 3/A
– Cottbus
Požiarnícka 6
– Čížik
Alvinczyho 29
– Mila
Americká trieda 13
– Hemerková
Hemerková 39
– Podhradová
Cesta pod hradovou 26
– Zuzkin park
Zuzkin Park 6
– Cottbuská
Cottbuská 36
– Beta
Tomášikova 24
– Hnilec
Ovručská 1
– Turgenevova
Turgenevova 9
– Lingov
Herlianska 11
– Ural
Uralská 3