Na Jahodnej vyrovnali lyžiarsky svah
Čitateľka KOŠICE:DNES nám do redakcie poslala fotografiu svahu lyžiarskeho strediska Jahodná, ktorú zaujímalo, prečo na kopci orú pôdu.
Podľa vedúceho strediska nejde o žiadnu pravidelnú údržbu, ale vyrovnávajú terén, ktorým vyriešia dlhodobý problém.
„Zjazdovka má priečny sklon a lyžiari počas sezóny nalyžujú behom dňa pol metra snehu, niekedy aj viac, z jednej strany na druhú. Potom sa ten sneh musí ratrakmi pracne tlačiť,“ uviedol vedúci strediska Jahodná Ján Petróci.
Práce sa im podarilo dokončiť za dva dni.
[ad][/ad]Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.