Je to oficiálne! Zaklínač sa bude točiť aj na Slovensku
Seriálovou udalosťou roku 2019 sa stal Zaklínač z produkcie spoločnosti Netflix. Dlho sa špekulovalo o tom, že druhá séria by sa mala nakrúcať aj u nás na Slovensku. Teraz to je konečne oficiálne. Svet elfov, kúziel, trpaslíkov či čarodejníc, no i lásky sa bude odohrávať aj v našej krajine…
The Witcher (Zaklínač) je americký fantasy dramatický seriál založený na rovnomennej knižnej sérii od poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowského. Svet ho však pozná aj vďaka úspešnej hernej sérii štúdia CD Projekt Red.
Filmoví kritici mali od prvej série veľké očakávania. Seriálové spracovanie príbehu o Geraltovi z Rivie v podobe herca Henryho Cavilla určite nie je nadčasové dielo, ktoré by urobilo dieru do sveta, ale svet kúziel miluje takmer každý. Našlo si teda množstvo fanúšikov a stal sa jedným z najsledovanejších seriálov minulého roka.
Už nielen Maďarsko
Milovníci tohto seriálu mohli len tíško závidieť našim maďarským susedom, kde sa nakrúcalo viacero častí prvej série. Tentoraz sme sa dočkali aj my.
„Je to oficiálne! Nakrúcanie druhej série seriálu Witcher sa začne 3. augusta, tento dátum potvrdila slávna produkčná databáza produkcie Production Wee. Bude sa nakrúcať v londýnskych Arborfield Studios, na ostrove Skye, na Slovensku a v Českej republike. Výroba série sa tak vyhne Maďarsku, v ktorom sa točila väčšina prvej série,“ píše sa na facebookovej stránke Netflixu pre všetkých slovenských a českých fanúšikov tejto známej streamovacej spoločnosti.
Tomu, že si autori seriálu vybrali práve strednú Európu, sa v podstate ani niet čo čudovať. V knihách ako i v hre je cítiť slovanský historický nádych. Kde konkrétne a aké scény sa budú nakrúcať, ešte nie je jasné.
[ad][/ad]Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.