Bravčové rezne v cestíčku
Potrebujeme:
- 500 g bravčového stehna
- soľ
- mleté čierne korenie,
- olej
- špaldová hladká múka
cestíčko:
- 500 g zemiakov
- 100 ml mlieka
- 2 vajcia
- 4 PL špaldovej hladkej múky
- 6 strúčikov cesnaku1
- KL majoránky
Postup: Zemiaky nastrúhajte a nechajte 5 – 10 minút odležať. Potom ich zbavte šťavy a premiestnite do misy, do ktorej prilejte mlieko, pridajte vajcia, cesnak, majoránku a múku. Poriadne okoreňte a osoľte. Mäsko si nakrájajte na cca centimetrové kúsky a naklepte ho. Každý kúsok obaľte v múke a potom v zemiakovom cestíčku. Vyprážajte na rozpálenom oleji z každej strany 7 minút. Rezne potom nechajte odkvapkať na servítke. Podávajte so zemiačikmi.
[ad2][/ad2]