Roastbeef na špenáte
Potrebujeme:
- 800 g nízkej roštenky
- 100 ml oleja
- 80 g horčice
- 200 ml worcesterskej omáčky
- 100 ml červeného vína
- soľ, mleté čierne korenie
- čerstvý tymian
- 500 g špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
Postup: V miske vymiešame olej, horčicu, worcesterskú omáčku, víno a korenia. Marinádu votrieme do mäsa a necháme odležať. Na druhý deň mäso utrieme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Položíme na mriežku v plechu, potrieme zvyšnou marinádou a pečieme pri teplote 125 °C domäkka. Vyberieme z rúry, zabalíme do alobalu a necháme vychladnúť. Cesnak orestujeme na masle, pridáme špenát a necháme spariť.
PL=polievková lyžica, ČL=čajová lyžica
[ad2][/ad2]