Pudingová torta s ovocím
Potrebujeme:
- 2 vajcia
- 2 PL cukru
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL oleja
- detské piškóty
Puding:
- 1 l mlieka
- 2 pudingový prášok (čokoládový a vanilkový)
- 4 PL cukru
Ozdoba:
- 1 plechovku ľubovoľného kompótu
- 1 vrecko červeného tortového želé
- cukor
Postup: Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny. Zľahka primiešame múku a olej. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vymazali a vysypali múkou. Pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Z 0,5 l mlieka a 2 lyžíc cukru uvaríme čokoládový puding. Nalejeme ho na studený piškótový korpus do formy a husto naukladáme piškóty.
Zo zvyšku mlieka a cukru uvaríme vanilkový puding a nalejeme ho na piškóty. Necháme vychladnúť. Na vrch pudingu uložíme ovocie. Šťavu z kompótu doplníme vodou na 1/4 l a uvaríme z nej želé podľa návodu na vrecúšku. Želé rovnomerne nalejeme na ovocie a necháme stuhnúť. Tortu dáme do chladničky poriadne vychladiť. Ovocie a puding môžeme zmeniť podľa svojej chuti.
[ad2][/ad2]Foto: shutterstock