FOTOGLOSA: Unavené značky
O Východniaroch sa hovorí, že piť s nimi sa veľmi nedá, keďže im málokto stačí. Košice sú zas známe aj povestným vetrom s veľmi vulgárnym prívlastkom VKV. Čo však z týchto živlov „pracovalo“ na Mojmírovej ulici, nevedno.
Parkovacie značky však dostali zabrať. Možno by si na ne mohli posvietiť aj policajti. Veď tá totálne unavená, ležiaca na zemi, už vôbec neplní svoju funkciu.
Prečo ich však kompetentní nainštalovali na cestu rovno k obrubníku? Logické by bolo, aby stáli na kraji chodníka, ako na väčšine parkovísk. Kto chce na tejto ulici zaparkovať svoje auto čo najbližšie k chodníku, aby mu do cesty netrčala zadná časť, ťukne do značky a aj jeho nárazník nezostane bez následkov.
[ad][/ad]Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.