PRED 20 ROKMI A DNES: Zmena vizáže Jaroslav Hlinka
Mestskú časť Košice-Juh vedie Jaroslav Hlinka (66) už ôsme volebné obdobie. Vo funkcii starostu teda pôsobí takmer tridsať rokov. Už z dôvodu svojej pracovnej pozície je oblekový typ, ale rád vymení sako aj za športovú bundu.
Za akých okolností vznikla táto fotografia?
– Tento záber vznikol v roku 2006 na túre vo Vysokých Tatrách (štít Satan). Naše hory navštevujem často, buď v rámci turistiky, alebo v zime na lyžovačke. Hoci som už prešiel takmer všetky horské cestičky, vždy ma Tatry lákajú svojou krásou.
Vyskúšali ste v rámci zmeny svojej vizáže niečo uletené?
– Mám rád klasiku a aj vo voľnom čase uprednostňujem športovú eleganciu. Takmer celý svoj život sa pohybujem vo verejnej sfére, takže na uletené experimenty nebol akosi priestor. Priznám sa však, že počas 80-tych rokov, keď boli v móde saká s vypchatými ramenami, mal som v šatníku zopár týchto módnych kúskov.
Čo bolo najviac v kurze počas vašej mladosti?
– Sedemdesiate a osemdesiate roky boli pre módu obdobie farieb. Nosili sa široké zvonové nohavice, kto mal širšie, bol väčší frajer. A, samozrejme, obtiahnuté farebné košele dopĺňali nevšedný outfit. V móde boli dlhé vlasy a bokombrady, ktoré som počas vysokoškolského štúdia nosil aj ja. Najviac v kurze však bolo nakupovanie vo vtedajšom Tuzexe. Súčasná generácia nepozná ten pocit, keď sme mohli nakúpiť zahraničnú elektroniku, kozmetiku či oblečenie, ktoré v bežných obchodoch neboli dostupné.
Čo by ste nikdy nepodstúpili?
– Určite piercing či tetovanie. Tento spôsob sebavyjadrenia mi nikdy nebol blízky.
Vyskúšali ste nejakú kozmetickú procedúru, alebo máte nejaký svoj pravidelný kozmetický rituál, na ktorý si potrpíte?
– Myslím si, že základom pre udržanie si zdravého vzhľadu je oveľa dôležitejšia správna životospráva, pohyb na čerstvom vzduchu a dostatočný pitný režim. Ale, samozrejme, starostlivosť o telo dopĺňam vhodnými kozmetickými prípravkami.
Prešli ste si za tie roky aj nejakou vnútornou zmenou?
– Každého z nás obohacujú vlastnosti, ktoré získame v priebehu života vplyvom skúseností, vplyvom prostredia či ľudí, ktorých stretávame. Postupom času som viac rozvážnejší, oceňujem dobré rodinné vzťahy, čas strávený so svojimi vnúčatami a skutočné úprimné priateľstvá.
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.