Kresťania si na Veľkonočnú nedeľu pripomínajú zmŕtvychvstanie Ježiša Krista
Na Veľkonočnú nedeľu si katolíci pripomínajú zmŕtvychvstanie Ježiša Krista, najväčší Kristov zázrak a základnú pravdu kresťanskej viery. Tento sviatok predstavuje víťazné zavŕšenie Kristovho vykupiteľského diela.
[ad][/ad]Veľkonočný pondelok sa zvykne nazývať aj Pondelkom Baránka na pamiatku toho, čo sa udialo prvého dňa po Bielej sobote. Vtedy totiž anjel dodával odvahu ženám, ktoré na úsvite pribehli ku Kristovmu hrobu a boli vydesené a znepokojené, keď ho našli prázdny.
Veľkonočné obdobie, teda obdobie veľkonočnej slávnosti, trvá 50 dní. Začína sa Veľkonočnou vigíliou a končí sa večer na sviatok Zoslania Ducha Svätého, ktorý je známy aj ako Turíce. Toto obdobie sa slávi v radosti a plesaní ako jeden sviatočný deň a predovšetkým v týchto dňoch sa spieva radostné Aleluja.
[ad2][/ad2](SITA, kh;gko, foto: webnoviny/sita/ilustračné)
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.