Leťte do viac ako 500 destinácií
V nedeľu 30. októbra vstupuje do platnosti zimný letový poriadok košického letiska. Z Košíc sa bude na pravidelných linkách lietať do deviatich destinácií, čo je najviac v celej histórii letiska Košice.
Z Košíc je však dostupných vyše 500 destinácií, a to na palube štyroch sieťových dopravcov (Austrian Airlines, České Aerolínie, Poľské Aerolínie LOT a Turkish Airlines) cez ich uzlové letiská Viedeň, Praha, Varšava a Istanbul.
Množstvo destinácií
Letieť môžete na rôzne nádherné miesta ako Maurícius, Dilí, Hanoj, americké metropoly New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco a množstvo ďalších.
„Letecká dostupnosť východného Slovenska nikdy nebola na takej vysokej úrovni ako teraz. So štyrmi sieťovými dopravcami je celý svet na dosah nielen pre tento región, ale aj pre priľahlé regióny severovýchodného Maďarska, zakarpatskej Ukrajiny a juhovýchodného Poľska. Samozrejme, vidíme potenciál aj na viacerých priamych leteckých spojeniach a veľmi usilovne na nich pracujeme,” zhodnotil dostupnosť letiska výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej.
„Pre dovolenkových cestujúcich z našej spádovej oblasti tu máme perfektnú správu: už viac nemusia mrhať drahocenným časom trmácaním sa do Budapešti či na iné letiská. Množstvo okúzľujúcich slnečných destinácií ako napríklad Dubaj, Maldivy, Srí Lanka, Kapské Mesto, Seychely, či Zanzibar je teraz dostupných s odletom z Košíc za výhodné ceny,” povedal na margo dopytu po slnečných a teplých krajinách v zimnej sezóne šéf marketingu letiska Košice Juraj toth.
(MD)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.