Najväčšie záhady sveta, ktoré neboli dodnes vyriešené
Máloktoré príbehy nás dokážu zaujať tak veľmi, ako tie nevyriešené a tajomné. Už v minulosti boli pre ľudstvo zaujímavé nevylúštené kódy, záhady alebo ťažké hlavolamy.
Zaiste nejeden z nás si už kládol otázky typu: Prečo je to zakódované? Aké veľké tajomstvo v sebe ukrýva?
Avšak aj napriek skúseným historikom a najchytrejším kryptografom je história naďalej plná hádaniek, ktoré dodnes nemajú odpovede. Tu prinášame zoznam najzaujímavejších nevyriešených záhad sveta:
1.Voynichov rukopis
Kniha je pomenovaná podľa poľsko-amerického kupca Wilfrida M. Voynicha, ktorý ho získal v roku 1912. Ide o 240-stranovú knihu, napísanú pre ľudstvo neznámym jazykom. Strany tejto knihy sú plné farebných kresieb, podivných diagramov, zvláštnych udalostí a nevšedných rastlín, ktoré sú takisto nepoznané. Odhaduje sa, že táto kniha bola napísaná zhruba v rokoch 1404 až 1438 záhadným autorom, vďaka čomu dostala prívlastok: „najtajomnejší rukopis sveta“.
Teórií o tom, odkiaľ pochádza tento rukopis, je neúrekom. Napríklad historik a umelec Nicholas Gibbs, tvrdí, že to mal byť liekopis, ktorý by sa zaoberal témami stredovekej alebo ranej modernej medicíny.
Mnoho obrázkov bylín a rastlín naznačuje, že mnohé z nich boli akousi učebnicou pre alchymistu. Skutočnosť, že mnohé diagramy sa zdajú byť astronomického pôvodu, v kombinácii s neidentifikovateľnými biologickými kresbami, dokonca viedla niektorých fantazijných teoretikov k návrhu, že kniha môže mať mimozemský pôvod.
Voynichov rukopis je teda stále nevyriešenou záhadou pre ľudstvo. Ak máte dostatok času a chceli by ste si vyskúšať aké to je, byť lovcom pokladov, celý rukopis nájdete TU.
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.