FOTO UDALOSŤ: Košice sa už obliekajú do jarných kvetín
Košice sa každý rok pyšnia krásnou kvetinovou výzdobou. Inak tomu nebude ani tento rok. Kvety začali pracovníci Správy mestskej zelene vysádzať minulý týždeň a aj keď si na plne rozkvitnuté záhony budeme musieť nejaký čas počkať, už teraz je jasné, že sa máme na čo tešiť. Mnohé sadenice ešte čakajú v skleníkoch na moment, keď sa dostanú na rad.

Záhon v parku pri Dolnej bráne rozkvitol do žlta.

Violka alebo sirôtka je jedným z najkrajších symbolov jarnej kvetinovej výzdoby.

Vedúci oddelenia záhrad Správy mestskej zelene Peter Vrábeľ ukazuje plán výsadby. V meste bude vysadených 35 druhov letničiek. Dominantným druhom budú katarantusy a begónie, chýbať nebudú ani klasické muškáty vo visiacich kvetináčoch.

Aj takéto krásne tulipány budú skrášľovať niektorý zo záhonov v meste.

O kvety v skleníku sa stará aj Jana Čižiková. Pravidelné zalievanie a hnojenie priesad zabezpečí ich dobrý rast po presadení vonku.
Bonus – Po návšteve skleníkov Správy mestskej zelene, kde nám ukázali, aké kvety plánujú v najbližších dňoch vysadiť v centre mesta, sa nám naskytol takýto unikátny pohľad.
(HUN)
Foto a Veronika Janušková
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.