Fotoglosa: Hodinám na Staničnom námestí „preskakuje“
Koniec leta zabolí väčšinu ľudí, poniektorí by si priali, aby dlhé letné večery ostali navždy. Podobne to možno cítia aj digitálne hodiny na Staničnom námestí.
Hodiny „z času na čas“ svojvoľne menia zimný čas na letný, jednoducho im to „preskakuje“.
Spoločnosť ISPA, ktorá hodiny prevádzkuje, problém eviduje. Príčin môže byť podľa nich viacero. „Stalo sa nám to už asi dvakrát, no čas sme stále prehodili späť. Problém môže byť v príjme signálu zo satelitu,“ uviedol regionálny riaditeľ ISPA Milan Horák.
Pripúšťa, že dôvodom môže byť aj letná výmena LED časti hodín. „Dúfame, že hodiny po našich opravách už budú fungovať správne,“ uzavrel Horák.
Trucujúcim hodinám prajeme skoré uzdravenie z jesennej depresie a aby sa čo najskôr zmierili s príchodom zimného času.
[ad][/ad]Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.


