Policajti od pondelka zintenzívnili kontroly protipandemických opatrení
Polícia od pondelka 22. novembra zvýšila kontroly pandemických opatrení využitím všetkých dostupných síl a prostriedkov Policajného zboru. Počas kontrol sa policajti zameriavajú najmä na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, teda na vstupy do nákupných stredísk, reštauračných zariadení, prevádzok a podobne. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.
V priebehu posledného týždňa skontrolovalo viac ako 12-tisíc policajtov približne 30 100 osôb. Od začiatku roka do nedele 21. novembra polícia zaznamenala 67 409 priestupkov a deliktov, ktoré boli riešené v súvislosti s dodržiavaním protipandemických opatrení. V 1 763 prípadoch sa to týkalo porušenia lekárom stanovenej karantény, v 20 984 prípadoch išlo o porušenie povinnosti nosenia rúšok, porušenie zákazu otvorenia prevádzok v 143 a porušenie zákazu vychádzania v 44 519 prípadoch.
„V uvedenom období bolo vybavených v blokovom konaní 50 092 prípadov, napomenutím viac ako 8 265 prípadov, 6 474 prípadov policajti postúpili na príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva a ďalších 2 578 prípadov je ešte v riešení. Najviac priestupkov a správnych deliktov bolo zaznamenaných opäť v Prešovskom kraji, Košickom a Banskobystrickom, najmenej v Trenčianskom a Nitrianskom kraji,“ uzavrela Bárdyová.
Zdroj: (SITA, jme;DSe)
Odporúčané články
Na Námestí osloboditeľov pred obchodným centrom Aupark v Košiciach sa v týchto dňoch koná farmársky trh, kde návštevníci môžu objavovať bohatú ponuku lokálnych produktov a remeselných výrobkov.
V hale za depom kuriérskej spoločnosti GLS na Južnej triede v Košiciach vypukol v utorok večer rozsiahly požiar, ktorý si vyžiadal zásah devätnástich hasičov. Plamene šľahali do výšky niekoľkých metrov a hustý dym zasiahol širšie okolie.
V košickej mestskej časti Juh sa opäť niesla vôňa čerstvo upečeného koláča, keď sa mladá generácia spojila so seniorkami, aby spolu pripravili tradičný domáci slivkový koláč. Projekt Pečie celý Juh je nielen o pečení, ale aj o prepájaní skúseností a tradícií medzi generáciami.