Významný míľnik Wizz Air: 444 444 cestujúcich
Wizz Air, najväčšia nízkonákladová spoločnosť v strednej a východnej Európe, dnes vstúpila do štvrtého roku svojho pôsobenia v Košiciach a oslavuje významný míľnik v podobe 444,444. cestujúceho na svojich košických linkách.
Prvý let Wizz z Košíc sa uskutočnil v septembri 2013 a po dvoch rokoch úspešnej prevádzky sa 5. júna 2015 stali Košice dvadsiatou základňou Wizz Air-u.
V súčasnosti Wizz Air ponúka z Košíc tri linky do Veľkej Británie a spája metropolu východného Slovenska s Bristolom, Doncasterom Sheffieldom a londýnskym letiskom Luton. V roku 2015 odviezol Wizz Air na košických linkách viac ako 175,000 cestujúcich.
„Je pre nás veľkým potešením osláviť tento významný míľnik v Košiciach. Prvý let z Košíc sa uskutočnil pred viac ako tromi rokmi a odvtedy sme na našich nízkonákladových linkách odviezli viac ako 400,000 cestujúcich, čo prispelo k neustále rastúcej popularite našich spojení. Počet našich cestujúcich narástol o 26% za prvých 9 mesiacov roka 2016, ak porovnávame s rovnakým obdobím minulého roka. Ostávame verní Košiciam a naše domáce posádky v Košiciach sa tešia na privítanie každého jedného cestujúceho na palube lietadiel Wizz Air s úsmevom!” povedala Tamara Vallois, riaditeľka komunikácie Wizz Air.
„Po viac ako trojročnej spolupráci môžeme smelo skonštatovať, že v spolupráci s Wizz Air-om a našimi partnermi sme vytvorili dlhodobé a udržateľné partnerstvo, ktoré otvára nové horizonty pre mesto Košice a okolitý región. Tešíme sa na ďalší rozvoj leteckej dostupnosti východného Slovenska spolu s našimi priateľmi z Wizz Air-u,” vyjadril sa aj Michael Tmej, generálny riaditeľ a predseda predstavensva Letiska Košice.
Foto: archív letisko Košice
Odporúčané články
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.