Čokoládová masáž je perlou medzi exkluzívnymi masážami a skrášľujúcimi procedúrami
Čokoládová masáž je perlou medzi exkluzívnymi masážami a skrášľujúcimi procedúrami. Je výborná na vyhladenie a skrášlenie pokožky, na celulitídu získanie dobrej nálady, odplavenie toxických látok či uvoľnenie stuhnutých svalov.
„Už pred 2000 rokmi sa vedelo, že dodáva telu pocit dobrej nálady a výrazne omladzuje pokožku. Ide o pôsobenie kakaa obsiahnutého v čokoláde, ktorá zabraňuje prenikaniu voľných radikálov. Je harmonizujúca a jemne stimulujúca,“ vysvetľuje Eliška Takacsová.
“Theobromin obsiahnutý v kakau pôsobí podobne ako kofeín, avšak nie tak intenzívne. Má vplyv na cievne zakončenie v koži a aktivuje látkovú výmenu. Čokoláda dokáže stimulovať v mozgu tvorbu dopamínu a uvoľňovať endorfíny a serotonin, zdroj šťastia.
Vďaka čokoládovej masáži a zábalu vstrebáva telo cez pokožku vitamíny, aminokyseliny, minerály, aktívne ingrediencie, ako napr. Methylxantín, Polyfenoly, Flavonoidy – ponúkajú množstvo významných kozmetických vlastností. Wellness čokoterapia prináša príjemný relax, uvoľňuje vodu v podkožnom väzive, podporuje odtok lymfy, zvláčňuje a hydratuje pokožku tela.“
DELIKÁTNY ZÁBAL
Procedúra začína exkluzívnym peelingom obsahujúcim čokoládu, kakaové vlákna a jadierka kivi.
„Poskytuje intenzívnu, príjemnú stimuláciu zmyslov, bunkovú obnovu, hydratuje a zjemňuje pokožku.
Pokračuje delikátnym zábalom s jemnou sladkou čokoládou. Počas aplikácie jej intenzívna vôňa stimuluje produkciu endorfínov – hormónov šťastia, čo znásobuje zážitok.
Kofeín a teobromín zoštíhľuje a tonizuje, polyfenol a flavonoid podporuje antioxidačný a vazoprotektívny efekt. Celá procedúra končí relaxačnou masážou s kakaovým telovým maslom.“
Po čokoládovej masáži sa človek cíti sviežo a uvoľnene. Čokoláda zaistí skvelý vzhľad, pokožka bude svieža a krásna, svaly uvoľnené a oddýchnuté.
(ľš)
Foto: shutterstock
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.