Internet vecí, startupy a ženy v IT, to sú ciele košického IT Valley
Klaster IT Valley, ktorý združuje najvýznamnejšie košické spoločnosti v oblasti informačno-komunikačných technológií prešiel minulý štvrtok výmenou vedenia. Na posty výkonného riaditeľa a predsedu správnej rady zasadli kolegovia z najväčšej košickej IT firmy T-Systems Slovakia. Ich spoločným cieľom je kvalita.
Ivana Hrušku a Kristínu Kertészovú nahradil Pavol Mirossay a Juraj Girman. Paradoxne obaja zo spoločnosti T-Systems, ktorej vtedajší šéf Jozef Ondáš združenie pred desiatimi rokmi zakladal. „Táto zmena bola plánovaná, pán Hruška sa vzdal predsedníctva správnej rady z rodinných dôvodov a na tento post navrhol pána Girmana. Spolupracovali sme v rámci firmy, takže sme sa navzájom dohodli, že budeme spoločne pracovať pre Košice IT Valley. Nie je to žiadny rozkol, lebo už aj také som počul. GlobalLogic naďalej ostáva zlatým členom združenia,” uviedol nový výkonný manažér Pavol Mirossay.
Cieľ, ktorý si stanovil je v prvom rade spájanie IT komunity v Košiciach. „V najbližšom období v mesiaci apríl nás čaká podpora Arduino Day, akcie zameranej na technológie internetu vecí, teda senzorov napojených do siete internet. Tak isto sa chystáme podporiť Startup Weekend v Košiciach a v neposlednom rade podporovať ženy v IT sektore aj prostredníctvom ženského bežeckého tímu na podujatií Od Tatier k Dunaju,” povedal Mirossay. Dlhodobo chce dosiahnuť, aby sa Košice dostali na mapu IT sveta ani nie tak počtom zamestnancov v IT, ale kvalitou ľudí.
Rovnaký cieľ, kvalitnejšiu prácu v sektore, má aj nový predseda správnej rady Juraj Girman. „IT Valley vnímame ako ekosystém, ktorý spája región, firmy a vzdelávacie inštitúcie. Je veľmi dôležité, aby tento ekosystém dokonale fungoval“, uviedol Girman.
Košice IT Valley združuje 44 členov, ktorý sa aktívne sústredia na posilňovaní IT sektora v regióne východného Slovenska. Ten momentálne zamestnáva viac ako 10-tisíc ľudí.
foto: Slavomír Venglarčík
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.