Internet vecí, startupy a ženy v IT, to sú ciele košického IT Valley
Klaster IT Valley, ktorý združuje najvýznamnejšie košické spoločnosti v oblasti informačno-komunikačných technológií prešiel minulý štvrtok výmenou vedenia. Na posty výkonného riaditeľa a predsedu správnej rady zasadli kolegovia z najväčšej košickej IT firmy T-Systems Slovakia. Ich spoločným cieľom je kvalita.
Ivana Hrušku a Kristínu Kertészovú nahradil Pavol Mirossay a Juraj Girman. Paradoxne obaja zo spoločnosti T-Systems, ktorej vtedajší šéf Jozef Ondáš združenie pred desiatimi rokmi zakladal. „Táto zmena bola plánovaná, pán Hruška sa vzdal predsedníctva správnej rady z rodinných dôvodov a na tento post navrhol pána Girmana. Spolupracovali sme v rámci firmy, takže sme sa navzájom dohodli, že budeme spoločne pracovať pre Košice IT Valley. Nie je to žiadny rozkol, lebo už aj také som počul. GlobalLogic naďalej ostáva zlatým členom združenia,” uviedol nový výkonný manažér Pavol Mirossay.
Cieľ, ktorý si stanovil je v prvom rade spájanie IT komunity v Košiciach. „V najbližšom období v mesiaci apríl nás čaká podpora Arduino Day, akcie zameranej na technológie internetu vecí, teda senzorov napojených do siete internet. Tak isto sa chystáme podporiť Startup Weekend v Košiciach a v neposlednom rade podporovať ženy v IT sektore aj prostredníctvom ženského bežeckého tímu na podujatií Od Tatier k Dunaju,” povedal Mirossay. Dlhodobo chce dosiahnuť, aby sa Košice dostali na mapu IT sveta ani nie tak počtom zamestnancov v IT, ale kvalitou ľudí.
Rovnaký cieľ, kvalitnejšiu prácu v sektore, má aj nový predseda správnej rady Juraj Girman. „IT Valley vnímame ako ekosystém, ktorý spája región, firmy a vzdelávacie inštitúcie. Je veľmi dôležité, aby tento ekosystém dokonale fungoval“, uviedol Girman.
Košice IT Valley združuje 44 členov, ktorý sa aktívne sústredia na posilňovaní IT sektora v regióne východného Slovenska. Ten momentálne zamestnáva viac ako 10-tisíc ľudí.
foto: Slavomír Venglarčík
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.