FOTO A VIDEO: Košické deti sa cez jarné prázdniny nenudia
Košické deti majú za sebou už polovicu prázdnin. A veru, netrávia ich iba vylihovaním. Centrá voľného času ponúkajú množstvo aktivít. Včera zavítali dokonca aj do redakcie košice:dnes, aby zistili, ako sa pripravujú noviny. V tv:naša si odmoderovali časť Aktualít a v éteri Rádia Kiss pozdravili obľúbených učiteľov. Čo myslíte, zrodila sa medzi nimi mediálna hviezda?
Práca novinára je niekedy zábavná. Naša redaktorka Jana Vargová akurát pripravovala televízny program na víkend.
„A to fakt viete, co v tej telke pôjde?“ Vieme. Detúrence boli zvedavé, a tak dostali možnost vybrat fotografie k vecerným programom. „A budeme aj my v novinách?“ Samozrejme! V košice: dnes máme deti radi.
Televízne štúdio TV:NAŠA urobilo na decká veľmi dobrý dojem. Marko sa nebál a rovno zasadol na stoličku moderátora. Vyskúšal si moderovanie na kameru. Mnoho ľudí by od trémy zdrevenelo, ale Marko to dal na výbornú.
Okrem mediálneho sveta zavítali decká aj do zoo, kde sa mohli na zvieratká nielen pozerať, ale mimoriadne si ich aj chytiť do rúk.
„Ja mám na sebe hadááááá,“ tešila sa Simona Mihaličová s pitónom kráľovským na ramenách. Zamestnanci zoo najprv zobrali deti do zvieratkovskej kuchyne, aby videli, ako sa im pripravujú rôzne dobroty. A potom sa dialo čosi úplne netradičné. Nápis „Nedotýkajte sa“ teraz neplatil. Niektoré zvieratká putovali z ruky do ruky.
Makaky magot sa v zoologickej záhrade predvádzajú. Návštevníkom však tentoraz ukázali svoju zadnú časť. Prečo? Naša fotoreportérka Veronika ich zaujala viac. Napriek tomu sa deti nehnevali. Vidieť človeka v klietke so živým zvieraťom bol zážitok.
V OC Cassovia si zas môžu zatancovať s Lacim Strike. V jeho tanečnej škole sa vyšantia do sýtosti. Najviac sa tešia na piatok, keď sa budú môcť pochváliť pred kamarátmi aj rodičmi, čo všetko sa za týždeň naučili.
(JV)
Foto a Veronika Janušková, archív tv:naša
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.