Komisia hodnotila takmer 130 slovenských výrobkov pre udelenie Značky kvality
Na výrobu potravín bolo potrebné použiť aspoň 75 percent slovenských surovín.
Komisia hodnotila takmer 130 slovenských výrobkov pre udelenie Značky kvality. Na výrobu potravín bolo potrebné použiť aspoň 75 percent slovenských surovín. Komisiu tvoril zástupcovia Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR), Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR a Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.
Pri hodnotení posudzovali chuť, vôňu, zloženie, štruktúru, vzhľad, či označenie výrobkov. Výrobcovia predložili komisii aj výsledky laboratórnych testov, ktoré preukazujú bezpečnosť a kvalitu produktov. Najvyššie hodnotené sú kvalitatívne vlastnosti potravinového výrobku ako napríklad ručne vyrobené alebo ak je výrobok 100 percentne slovenského pôvodu. Informoval o tom Odbor komunikácie MPRV SR v tlačovej správe.
„Teší nás vysoký záujem potravinárov o získanie Značky kvality pre svoje potravinové produkty. Vďaka tomuto označeniu spotrebitelia vedia, že ide o vysoko kvalitnú potravinu vyrobenú u nás doma na Slovensku. Navyše producent podlieha prísnej kontrole veterinárnej správy, čo zaručuje, že ide o bezpečný výrobný proces aj finálny produkt,“ uviedol minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan (nom. OĽaNO).
V prípade, že komisia identifikuje menej závažné nedostatky, výrobca dostane odporúčanie na ich odstránenie. Závažným nedostatkom sa myslí napríklad zavádzajúca informácia o zložení, o pôvode surovín na výrobu produktu, či vysoký obsah umelých farbív a látok. Výsledok hodnotenia uchádzačov o Značku kvality bude známy v apríli.
Zdroj: (SITA, qq;bfe)
Odporúčané články
V súčasnosti prebiehajú práce na Národnom olympijskom centre plaveckých športov, ktoré by malo spĺňať kritériá Medzinárodnej plaveckej federácie. Vďaka vynoveným priestorom bude možné organizovať medzinárodné súťaže, či už v plávaní alebo vo vodnom póle. V akom stave je momentálne výstavba?
Zamestnávatelia a študenti sa na pôde Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach stretnú počas Dňa kariéry. Ôsmy ročník podujatia sa uskutoční v stredu 10. apríla, jeho hlavnou témou bude Kariéra na Slovensku. Ako ďalej informovala hovorkyňa UPJŠ Laura Hoľanová, Deň kariéry sa začne o 9:30 v areáli Filozofickej fakulty UPJŠ, v budove Sokrates.
Príprava fontán v Košiciach pre novú sezónu je v plnom prúde. Pracovníci zo Správy mestskej zelene v Košiciach už niekoľko týždňov usilovne pracujú, aby boli košické fontány pripravené na nadchádzajúcu sezónu. Hovorca Správy mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach Marek Lukáč uviedol, kedy budú košické fontány spustené.