Trojitá sila vitamínov v mrazenej zelenine
V zime čerstvú zeleninu v záhradke nevypestujete. V tomto období si preto vitamíny môžete doplniť mrazenou zeleninou. Je možné ju rýchlo prichystať a nevyžaduje žiadnu zložitú prípravu.
Zeleninová zmes je hlbokomrazená, aby si zachovala svoju chuť a neprišla o prísun vitamínov. Obsahuje bohatý zdroj antioxidantov a je porovnateľná dokonca s čerstvou zeleninou. Môžete si z nej uvariť chutnú polievku alebo ju použiť ako prílohu k hlavnému jedlu. V našich supermarketoch ponúkame viacero kombinácií zeleniny, vďaka ktorým si každý deň môžete obmieňať chute.
Vo vybraných predajňach FRESH nájdete tiež niekoľko druhov mrazenej zeleniny v BIO kvalite. Najtradičnejšou a zároveň aj najvyhľadávanejšou zeleninovou zmesou je kombinácia kukurice, hrášku a mrkvy.
Vedeli ste?
Čerstvá zelenina po zbere začína produkovať enzýmy, ktoré zodpovedajú za stratu farby, chute a vitamínov. Možné to je zastaviť práve jej zmrazením, čím si uchová všetky potrebné živiny.
Michaela Luxová
Foto: Shutterstock