Potkan si obsadil lavičku pri novej nemocnici
Príroda nie je len o milých zvieratkách, ako napríklad kačičky, o ktorých sme vás informovali v predchádzajúcich týždňoch. Naša čitateľka včera navštívila novú nemocnicu, kde ju na lavičke pri autobusovej zastávke prekvapil nebojácny potkan.
“Chcem sa opýtať, či už prebehla nejaká plošná deratizácia vzhľadom na to, že sa ľudia na zastávke bavili, že tam potkany bežne pobehujú a trvá to už dlhšiu dobu. Kto by sa o to mal postarať, nemocnica? Asi by ma porazilo kebyže si tam na tú “lavičku” dám tašku alebo si sadnem a …. :-D,” pýta sa nás čitateľka, ktorá si neželala zverejniť svoje meno.
S otázkou ohľadom deratizácie sme sa obrátili na Ladislavu Šustovú, hovorkyňu Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura. Tá zodpovednosť za potkana na lavičke pri autobusovej zastávke nepripúšťa. “Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura Košice v areáli na Triede SNP č.1 nezaznamenala zvýšený výskyt týchto hlodavcov. Na úseku ochrany pred živočíšnymi škodcami zariadenie vykonáva všetky opatrenia na zabránenie vnikania, množenia a šírenia škodlivých a epidemiologicky významných živočíšnych škodcov do svojich objektov podľa platných právnych predpisov,” vysvetlila Šustová. Dodala, že v zmysle nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva o celoplošnej deratizácii v apríli vykonali deratizáciu priestorov.
(SUL)
čitateľka košice:dnes
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.