Domáce rybie prsty s dipom
Potrebujeme:
- 800 g filé z bielej tresky
- soľ, mletú pálivú papriku
- mleté čierne korenie
- hladkú múku
- hrsť kukuričných lupienkov
- 2 vajcia, strúhanku
- rastlinný olej
- 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu
- 4 PL hustej kyslej smotany
- 2 PL majonézy
- 5 PL nasekaných byliniek (petržlen, kôpor, pažítka)
Postup: Rybu umyjeme, osušíme a rozkrájame na prúžky. Múku zmiešame so soľou, paprikou a čiernym korením. Rozdrvené lupienky zmiešame so strúhankou. Obaľujeme ako v klasickom trojobale a vyprážame dozlatista na oleji. V miske zmiešame jogurt so smotanou, majonézou a bylinkami. Dochutíme a podávame s rybími prstami a hranolčekmi.
[ad][/ad]