18.09.19

Famózne krídelká

foto: shutterstock

Potrebujeme:

  • 400 g kuracích krídelok
  • 2 ČL feniklového semienka
  • 1 ČL údenej papriky
  • 1 ČL hnedého cukru
  • 1 ČL rasce
  • 1 ČL soli
  • korenie štyroch farieb

 

Na omáčku:

  • 200 g hnedého cukru
  • 200 ml sladkého kečupu
  • 200 ml mandarínkovej šťavy
  • 1 dl whisky
  • 4 PL worčesterskej omáčky
  • 4 PL balzamikového octu
  • 2 ČL horčice
  • tabasco, soľ

 

reklamná správa

Obľúbili ste si výrobky značky Dermacol?

Staňte sa členom Klubu krásy a nakupujte za klubové ceny až o 30 % výhodnejšie.

Zistite viac

Postup: Kuracie krídelka posypeme zmesou korenín - poriadne premiešame nech sú celé obalené. Pekáč posprejujeme olejom a naložíme mäso. Grilujeme asi 1 hodinu pri 180 °C. Všetky ingrediencie na omáčku privedieme v hrnci k varu a redukujeme cca 15-20 min. Upečené krídelká namočíme do marinády a ešte na 10 – 15 min. dopečieme. Postup marinovania opakujeme 3-krát. 

Čítajte viac: recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím