14.12.17

Kokosové ježe

foto: shutterstock

Potrebujeme:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody, 6 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 300 g polohrubej múky 
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 g vlašských orechov 
  • kôru z 1 citróna

<style type="text/css"> </style>

reklamná správa

Zostaňte doma

Hygienicky pripravené a zabalené jedlo Vám prinesieme až pred dvere.

Zistite viac

na polevu:

  • 130 ml mlieka
  • 350 g práškového cukru 
  • 35 g kakaa 
  • 250 g masla
  • 250 g strúhaného kokosu

 

Postup: 

Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou, necháme rozpustiť a vychladnúť. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme karamelovú vodu, múku s práškom do pečiva, orechy a citrónovú kôru. Pečieme na plechu s papierom pri teplote 180 °C asi 25 minút. Zohrejeme mlieko, pridáme všetko na polevu. Miešame dohladka. Odstavíme a primiešame maslo. Upečené cesto nakrájame na kocky, ktoré máčame v poleve a obalíme v kokose.

Čítajte viac: recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím