21.12.17

Panettone

foto: shutterstock

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 4 žĺtky
  • 125 ml mlieka
  • 1/2 KL soli
  • 1 kocka droždia
  • 125 g cukru
  • 1 vajce
  • 100 g citrónovej kôry
  • 100 g hrozienok
  • 125 g masla 
  • 50 g pomarančovej kôry
  • 50 g mandlí

reklamná správa

Zostaňte doma

Hygienicky pripravené a zabalené jedlo Vám prinesieme až pred dvere.

Zistite viac

Postup: 

Droždie rozdrobíme, pridáme lyžičku cukru a rozpustíme v mlieku. Necháme kysnúť. Múku s kváskom a zvyšným cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkami, soľou, citrónovou kôrou a maslom vymiesime na cesto. Pridáme hrozienka, pomarančovú kôru a mandle. Opäť necháme kysnúť. Do formy vymastenej maslom vložíme cesto. Cesto potrieme roztopeným maslom a ostrým nožom ho narežeme do kríža. Pečieme na dolnej mriežke rúry pri teplote 200 °C.
 

Čítajte viac: recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím