14.08.19

Pečené kurča v marináde

ilustračné foto: shutterstock

Potrebujeme:
 
1 kurča
2 strúčiky cesnaku
2 cibule
1 paradajkový pretlak
1 PL karí korenia
rímska rasca
soľ, mleté čierne korenie
olej
 

reklamná správa

Postup: Cibuľu nakrájame najemno, pridáme korenie, roztlačený cesnak, soľ a paradajkový pretlak. Všetko dobre premiešame a pridáme 2 PL oleja. Osolené porcie kurčaťa touto zmesou potrieme a necháme cez noc v chladničke (min. 3 hodiny). Kurča podlejeme malým množstvom vody a pečieme najprv zakryté a ku koncu odkryjeme. Počas pečenia niekoľkokrát polejeme marinádou. 

Čítajte viac: gastronomia recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím