Katkin recept: Puding na kĺby!
Jedením pudingu môžete podporiť správnu činnosť svojich kĺbov, pružnosť tkaniva aj odolnosť kostí. Prečo? Obsahuje totiž kolagén, ktorý je dôležitý pre kĺby alebo chrupavky.
„Klasický uvarený puding môžete jesť skoro bez obmedzenia. Je veľmi dobre stráviteľný. Ak ho sladíte minimálne, nemusíte sa báť ani kíl navyše,“ radí mamka Katka. Najkvalitnejšie pudingy sú tie, ktoré obsahujú kukuričný, nie zemiakový škrob. Také vyberá aj Katka, keď chystá dobrotu pre malého Miška. Akú? Napríklad takúto: Puding s banánom a tvarohom
Na prípravu 2-3 porcií potrebujeme:
- 26g (1/2 sáčku) pudingu
- 250 ml polotučného mlieka
- 250g odtučneného mäkkého tvarohu
- 2 stredne veľké banány (cca 260g)
Postup: Rozmixujeme tvaroh a na kolieska nakrájame banány. Inde rozmiešame v studenom mlieku pudingový prášok a dáme variť. Za stáleho miešania varíme, až kým puding nezhustne. Potom ho vlejeme do misky s našľahaným tvarohom aj banánmi a ešte raz rozmixujeme. Hmotu rozlejeme do misiek a necháme vychladnúť.
Viac o pudingu ako aj skvelé recepty nájdete TU!
Foto: Shuttterstock01