Ako sa správať pri ohrození psom? Slovenská pošta školí zamestnancov
Poštoví doručovatelia pri svojej práci v teréne čelia nárastu útokov psov. Spoločnosť Slovenská pošta, a. s., eviduje ročne desiatky takýchto prípadov, a preto začala organizovať školenia pre svojich doručovateľov. Zamerané sú na to, ako zabrániť útoku psa a znížiť riziko napadnutia, informovala v pondelok štátna poštová spoločnosť.
„Počet útokov psov na poštových doručovateľov narastá, preto Slovenská pošta organizuje pre doručovateľov, tentokrát z Bratislavského kraja, školenie,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. Školenie sa uskutoční v stredu 28. septembra od 8:00 do 12:00 vo výcvikovom stredisku Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Mlynskej doline v Bratislave.
„Školenie bude rozdelené na teoretickú a praktickú časť a jeho cieľom je oboznámiť účastníkov s technikami a nástrojmi, ktoré im môžu pomôcť pri ohrození psom. Inštruktori vysvetlia a predvedú, ako sa správať pri stretnutí so psom, resp. svorkou psov,“ priblížila Dorčáková.
Podľa štatistík bolo za rok 2019 evidovaných 28 útokov psami na poštárov, v roku 2020 celkom 41 útokov, v roku 2021 to bolo 22 útokov a v roku 2022 od januára do augusta už 79 útokov psov na doručovateľov. „Najviac udalostí je hlásených z Košického, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja,“ dodala hovorkyňa Slovenskej pošty.
Zdroj: (SITA, be, qq)
Odporúčané články
Ak patríte medzi milovníkov starožitností a jedinečných kuriozít, víkend vám ponúka dve skvelé príležitosti.
Cesta vlakom z Bratislavy do Košíc sa pre pani Andreu z Košíc zmenila na nepríjemnú skúsenosť, keď jej 6. novembra 2024 počas jazdy ukradli kufor. Páchateľ s ním vystúpil v Spišskej Novej Vsi. Vďaka rýchlej reakcii Oddelenia železničnej polície v Spišskej Novej Vsi sa však podarilo kufor vypátrať a vrátiť jeho majiteľke.
V košickej mestskej časti Juh sa opäť niesla vôňa čerstvo upečeného koláča, keď sa mladá generácia spojila so seniorkami, aby spolu pripravili tradičný domáci slivkový koláč. Projekt Pečie celý Juh je nielen o pečení, ale aj o prepájaní skúseností a tradícií medzi generáciami.