FANTASTICKÁ krémová hokkaido polievka

Jesenná atmosféra je v plnom prúde a čo viac vystihuje jeseň ako farebné popadané lístie a tekvice? Ak ste vy alebo váš partner milovníkom tekvíc, potešte svoju polovičku a skúste jej uvariť túto fantastickú krémovú polievku, ktorú zvládne aj začiatočník.
Budete potrebovať:
- 1 tekvicu;
- 4 mrkvy;
- 2-4 zemiaky;
- 1 cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- olivový olej;
- kurací vývar, prípadne bujón;
- smotanu na varenie;
- soľ;
- muškátový oriešok;
- čierne korenie.
Postup:
Do hrnca si nalejeme olej a necháme ho zohriať. Na miernom ohni opražíme do zlatista cibuľku. Keď je cibuľka hotová, pridáme pretlačený cesnak a chvíľu pražíme spolu s cibuľkou. Dávame pozor, aby nám cesnak neprihorel. Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, tekvicu, a zemiaky. Jemne popražíme a pridáme približne 100-200 ml kuracieho vývaru, prípadne ak nemáme vývar, do uvedeného množstva vody pridáme jeden alebo dva bujóny. Následne zeleninu zalejeme vodou, pozor, ak to s vodou preženiete, bude redšia. Zeleninu varíme, kým sa neuvarí. Medzitým si polievku ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Keď je zelenina mäkká, použijeme mixér a všetko v hrnci pomixujeme. Následne polievku odstavíme a pridáme jednu smotanu na varenie.
Dobrú chuť!
JL
Odporúčané články

Granadír patrí medzi ikonické jedlá domácej kuchyne, ktoré vynikajú jednoduchosťou, chuťou aj nostalgiou. Zemiaky, cestoviny a dobre opečená cibuľka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorá nasýti a poteší. Pripravuje sa z bežných surovín a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom sviatočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.

Chrumkavé na povrchu, voňavé a mäkké vo vnútri – zemiakové placky, známe aj ako harule, patria medzi tradičné jedlá slovenskej kuchyne, ktoré nikdy nesklamú. Pripravte si ich jednoducho doma podľa overeného receptu, ktorý zvládnete aj bez kulinárskeho majstrovstva.