Kulturparkom rozvoniavali polievky
Druhý októbrový víkend patrí v košickom Kulturparku už tradične polievkam od výmyslu sveta. Dnes ich tam prišli ochutnať a pritom sa aj zabaviť stovky Košičanov i návštevníkov mesta.
Polievkový festival si pripísal už svoj siedmy ročník. Podľa počtu návštevníkov i stánkov s rozvoniavajúcimi polievkami bol najúspešnejší zo všetkých. So svojimi výtvormi súťažilo až 43 tímov, ktoré sa usilovali navariť to najchutnejšie jedlo.
[ad][/ad]Keďže zmyslom festivalu je spoznať národy, kultúry, komunity, menšiny, ktoré sa chcú prezentovať pred celými Košičami a zaujať svojou výnimočnosťou, v stánkoch sa objavili polievky typické napríklad pre Mongolsko, Ukrajinu, Bulharsko, Poľsko, ale aj tradičné iránske, portugalské, či francúzske pochúťky.
Nechýbal ani kultúrny program,v ktorom sa striedali detské, či seniorské súbory s vážnymi umelcami. Pestrú zábavu mali pripravenú v špeciálnom nafukovacom stane aj deti.
O tom, ktorá polievka bola najchutnejšia, rozhodovali hlasovacími lístkami priamo návštevníci. Rozhodne však zvíťazil každý, kto sa vydareného festivalu zúčastnil. Ako to na Polievkovom festivale vyzeralo vám priblíži priložená fotogaléria.
foto: Iveta Vaculová
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred snežením, ktorá pre metropolu východu platí od štvrtka 23:00 až do piatkového poludnia. Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá, že v Košiciach môže napadnúť 5 až 15 centimetrov snehu. Na základe tejto predpovede je zimná údržba mesta pripravená na prvý zásah v tejto sezóne.
Košická lekárska obec i pacienti prišli o významnú osobnosť. MUDr. Dušan Frič, CSc., dlhoročný primár a rešpektovaný gynekológ a pôrodník, zomrel vo štvrtok 7. novembra vo veku 74 rokov. Jeho odborné znalosti a ľudský prístup pomohli nespočetnému množstvu žien a na svet priviedol stovky detí.
V Košickej ZOO sa tekvice, ktoré počas posledných dní zdobili areál, stali špeciálnym darom pre niektoré zvieratá, ktoré si tak mohli užiť netradičné halloweenské pochúťky. Po skončení výzdoby sa chovatelia rozhodli tieto dekorácie zmysluplne využiť a pripravili pre zvieratá pestré menu s tekvicovým nádychom.