Pozitívni poslanci na COVID-19, ktorí nemajú príznaky, sa budú môcť zúčastniť hlasovania v parlamente

Lehota na predkladanie kandidátov do funkcie predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) sa predĺži o mesiac. Po rokovaní poslaneckého grémia o tom dnes informoval predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina). Podľa jeho slov sa na tom dohodli všetky parlamentné politické strany.
Šéf zákonodarného orgánu tiež ozrejmil, že po prerokovaní návrhu na voľbu člena Rady pre štátnu službu sa riadna 55. schôdza dnes skončí. O 14:00 je potom naplánovaná mimoriadna schôdza, na ktorej sa opozícia pokúsi odvolať Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra. Trvať dnes bude len do 19:00 a v prípade potreby sa v nej bude pokračovať v piatok 18. februára, keď je naplánované aj hlasovanie o zotrvaní ministra vo funkcii.
Kollár tiež uviedol, že poslanci parlamentu, ktorí majú pozitívny odpoved na ochorenie COVID-19 a sú bez príznakov, si budú môcť plniť svoje ústavné povinnosti. V rokovacej sále však musia mať celý čas respirátor a ochranné rukavice. Hlasovať budú následne z balkóna, ktorý je prístupný pre médiá a verejnosť. Média budú musieť v tom čase pozitívnym poslancom uvoľniť priestor. Predseda parlamentu to zdôvodnil tým, že to umožňuje vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR.
Zdroj: (SITA, kh;gko)
Odporúčané články

Ako zoologická záhrada informovala na sociálnej sieti, tomuto kroku predchádzalo dôkladné zhodnotenie zdravotného stavu zvieraťa, ktorý už niekoľko mesiacov nebol ideálny.

Známy hudobník a televízna osobnosť Marián Čekovský ukončil štúdium na Technickej univerzite v Košiciach, kde úspešne absolvoval štátne skúšky a získal titul inžiniera. Počas záverečnej etapy štúdia na Strojníckej fakulte sa venoval problematike obnoviteľných zdrojov energie, pričom témou jeho diplomovej práce bol návrh mobilného hybridného fotovoltického systému.

Košická zážitková reštaurácia SEVEN a jej šéfkuchár Jozef Hromják sa zaradili medzi absolútnu špičku slovenskej gastronómie! Prestížny kulinársky bedeker Gault&Millau udelil reštaurácii tri čapice. Šéfkuchára Hromjáka zaradil bedeker medzi Top kuchárov slovenskej gastronómie 2025. Košice tým získali silné postavenie na kulinárskej mape Slovenska.