Pripravte si lahodné cviklové rizoto. Zvládne ho aj začiatočník
Určite si pomerne často kladiete otázku, “Čo mám opäť variť?” Prinášame vám preto recept na krémové cviklové rizoto, s ktorým zaručene u svojej rodiny zahviezdite. Je rýchle, zdravé a navyše extrémne chutné!

Na toto rizoto budete potrebovať:
- jeden balík uvarenej cvikly;
- 400g ryže;
- cibuľu;
- olivový olej;
- 2 dcl bieleho vína ;
- 1 l zeleninového vývaru;
- čierne korenie a soľ;
- parmezán;
- 2 PL masla;
- šalátový mix.
Ako na to?
Na širokej panvici si opražíme na olivovom oleji cibuľku do zlatista.
Následne pridáme 400g ryže, ktorú podlejeme vínom a okoreníme. Necháme vypariť alkohol, približne 5 minút a ryžu podlejeme vývarom.
Ryžu musíme neustále miešať a vývar prilievame podľa toho, či sa ešte potrebuje dokončiť.
K ryži pridáme po 10 minútach nadrobno nastrúhanú cviklu. Rizoto takto varíme, kým nie je ryža hotová.
Následne pridáme maslo a parmezán, podľa chuti. My však odporúčame, čím viac parmezánu, tým lepšie.
Dobrú chuť!
Odporúčané články

Dopravná situácia na Kostolianskej ceste v Košiciach patrila dlhodobo medzi problematické úseky s častými kongesciami, najmä počas rannej a popoludňajšej špičky. S narastajúcim počtom vozidiel smerujúcich denne do mesta bolo nevyhnutné prijať opatrenia, ktoré by situáciu zlepšili ešte pred plánovanou výstavbou kruhového objazdu, ktorá je naplánovaná na august.

Milovníci insitného umenia majú jedinečnú príležitosť obdivovať diela svetoznámej maliarky Zuzany Chalupovej, ktorej výstava bola slávnostne otvorená v Múzeu Vojtecha Löfflera v Košiciach. Výstava 100 rokov Zuzany Chalupovej pripomína storočnicu tejto významnej slovenskej insitnej umelkyne, pochádzajúcej z Kovačice v Srbsku.

Toto sú najdôležitejšie informácie, ktoré vám prinášame za uplynulý týždeň v Košiciach. Od presunutia pamätníka po streľbu v Šaci. Náš súhrn vám ponúka prehľad kľúčových momentov, ktoré sa udiali za uplynulých sedem dní v metropole východu.