Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára
Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články
V košickej mestskej časti Juh sa opäť niesla vôňa čerstvo upečeného koláča, keď sa mladá generácia spojila so seniorkami, aby spolu pripravili tradičný domáci slivkový koláč. Projekt Pečie celý Juh je nielen o pečení, ale aj o prepájaní skúseností a tradícií medzi generáciami.
Občianske združenie Košická Záchranka spolu s Východoslovenským ústavom srdcových a cievnych chorôb, a.s., dnes odovzdali verejnosti do užívania automatický externý defibrilátor (AED). Ide už o štvrté takéto zariadenie, ktoré do ulíc mesta umiestnilo občianske združenie. Nový defibrilátor je k dispozícii na telefónnej búdke oproti OC Urban, teda na mieste, ktoré je jedno z najfrekventovanejších na Hlavnej ulici v Košiciach.
Dnes sa uzavrie trojdňový program venovaný oslavám 35. výročia Nežnej revolúcie. Nedeľa 17. novembra bude patriť mítingu 35 rokov slobody s podtitulom Nádejou sme my, občania, ktorý sa uskutoční pred Štátnou vedeckou knižnicou na Hlavnej ulici 10 v Košiciach.