Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára

Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články

Aj počas nadchádzajúceho týždňa dôjde v Košickom kraji k plánovaným odstávkam elektriny z dôvodu údržby a modernizácie distribučnej siete. Podľa informácií spoločnosti VSD budú zasiahnuté desiatky miest a obcí.

V pondelok 14. júla sa začína s „ostrou“ modernizáciou električkovej trate (MET) na sídlisku Nad jazerom. Táto časť 2. etapy MET 2 v Košiciach v celkovej dĺžke takmer 7 kilometrov patrí k najvýznamnejším investíciám do skvalitnenia mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktoré v nasledujúcich mesiacoch za celkovo takmer 200 miliónov eur uskutoční DPMK a mesto Košice.

Jedna z najvýznamnejších investícií do cestnej infraštruktúry na východnom Slovensku sa blíži k dokončeniu. Obchvat Košíc, konkrétne druhú etapu úseku R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany, plánuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS) motoristom odovzdať do užívania ešte v tomto roku. S aktuálnou fázou výstavby však súvisia aj dočasné dopravné obmedzenia, ktoré sa dotknú najmä cesty R4 pri križovatke Kechnec.