Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára

Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články

Sezóna pieskovísk sa naplno rozbehla a s ňou aj pravidelná údržba detských ihrísk.

Od pondelka 31. marca 2025 bude autobusová linka 24 premávať na skrátenej trase.

Kraje východného Slovenska vykazujú dlhodobo najnižšiu mieru zaočkovanosti proti ľudskému papilomavírusu (HPV), ktorý spôsobuje viaceré typy rakovín. Odborníci upozorňujú, že práve očkovanie predstavuje účinnú formu prevencie, pričom vakcína je v plnej miere hradená zdravotnými poisťovňami pre deti vo veku 12 až 14 rokov.