Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára
Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články
Obyvatelia ulice Slobody v Košiciach sa rozhodli pomôcť opusteným psom v Únii vzájomnej pomoci ľudí a psov (UVP) pri Haniske.
Slovensko môže vďaka svojej geografickej blízkosti a historickým väzbám, zohrávať kľúčovú úlohu v podpore Ukrajiny na ceste k obnoveniu krajiny a integrácii do Európskej únie. Prvé zasadnutie platformy Partnerstvo pre Ukrajinu má otvoriť dvere širšej spolupráci medzi slovenskými a ukrajinskými organizáciami a posilniť koordináciu aktivít na úrovni štátnych aj súkromných inštitúcií.
Košický primátor Jaroslav Polaček má preskúmať možnosti premiestnenia alebo odstránenia Pamätníka vojakov Sovietskej armády na Námestí osloboditeľov. Dovtedy je prioritou trvalé odstránenie symbolov komunizmu, ako kosák a kladivo, ktoré sa na pomníku nachádzajú. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo na svojom utorkovom rokovaní, kde poslanci schválili príslušné uznesenie.