Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára
Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články
Slovenský mediálny svet a redakcia denníka Korzár zažívajú obdobie smútku po strate významnej osobnosti. V stredu (20. 3.) zomrel novinár Jaroslav Vrábeľ, ktorý dlhé roky pôsobil aj ako šéfredaktor v denníku Korzár. Informuje o tom denník Korzár na svojom webe.
Druhé kolo volieb prezidenta SR zatiaľ prebieha pokojne a štandardným spôsobom. Na brífingu to povedal šéf Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda. Platí to aj o meste Košice, kde majú za sebou voľbu už aj dvaja bývalí primátori a jeden súčasný.
V stredu (20. marca) popoludní sa v mestskej časti Košice – Sídlisko KVP malo konať jedno z mnohých bežných a pokojných miestnych zastupiteľstiev. To však zhruba pol hodinu pred jeho začatím narušil obrovský dav nespokojných hokejových fanúšikov a predovšetkým rodičov, ktorých deti hrajú hokej za klub HK SRŠNE KOŠICE.