Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára

Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články

Mestské lesy Košice a.s. informujú verejnosť o plánovaných ťažbových prácach v okolí rekreačného strediska Jahodná, ktoré budú prebiehať počas pracovných dní až do konca júla 2025.

Primátor Košíc Jaroslav Polaček zakladá regionálnu politickú stranu, 11. júna začal so zberom podpisov. Ako vyplýva z oznámenia prípravného výboru politickej strany, ktoré je zverejnené na stránkach ministerstva vnútra, nový politický subjekt by sa mal volať Košické hnutie 2030 a jeho skratka by mala byť Košice 2030.

Zoologická záhrada Košice vstúpila do hlavnej letnej sezóny s viacerými novinkami, ktoré ešte viac pozdvihnú návštevnícky zážitok. Medzi najvýznamnejšie patria unikátna voliéra pre dravce, jediná svojho druhu na Slovensku, a nové detské ihriská. Najrozsiahlejšia ZOO v strednej Európe sa zároveň môže pochváliť aj mimoriadne úspešným chovom, tento rok sa chovatelia a návštevníci tešili zatiaľ zo 168 mláďat.