Kraj eviduje v karanténe 25 tried na 18 stredných školách

Košický samosprávny kraj (KSK) evidoval k utorku (28. 9.) 18 stredných škôl s prípadmi nákazy COVID-19, ktoré zasiahli do režimu vyučovania. V karanténe tak bolo celkovo 25 tried a približne 630 žiakov. „Oproti minulému týždňu je to pokles o približne 30 percent,“ uviedla pre TASR hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
Zasiahnutých je desať krajských škôl v Košiciach, štyri v Michalovskom okrese, dve v okrese Spišská Nová Ves a po jednej škole v okresoch Sobrance a Gelnica.
Pred týždňom bolo v karanténe dokopy 33 tried na 19 stredných školách, dištančne sa vzdelávalo približne 900 stredoškolákov. Celkovo je v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK 63 stredných škôl.
Kraj chce priblížiť možnosť očkovania aj stredoškolákom, vo štvrtok (30. 9.) bude preto očkovací tím očkovať aj na stredných školách, a to v Košiciach, Kráľovskom Chlmci a Veľkých Kapušanoch. „V priebehu ďalších dní sa bude realizovať aj očkovanie v stredných školách v Prakovciach, Michalovciach, Kráľovskom Chlmci, Spišskej Novej Vsi, Sečovciach, Rožňave, Trebišove, Veľkých Kapušanoch, Gelnici, Krompachoch aj Sobranciach. Na očkovanie sa zatiaľ prihlásilo 340 študentov a zamestnancov škôl, krajská výjazdová očkovacia služba však zaočkuje aj záujemcov, ktorí sa vopred neprihlásili,“ doplnila Terezková.
Zdroj: TASR (hol mac)
Odporúčané články

Na košickej Kalvárii bol nedávno dokončený archeologický výskum. Prebiehal počas apríla v rámci prípravných prác plánovaného projektu komplexnej obnovy národnej kultúrnej pamiatky – Súboru kalvárskych kaplniek v Košiciach. Patrí medzi nich kostol, 16 kaplniek a súsošia i areál so zeleňou. Toto vyhľadávané pútnické miesto je od roku 1963 aj národnou kultúrnou pamiatkou.

V mestskej časti Ťahanovce bola minulý týždeň slávnostne otvorená nová športová hala pri Základnej škole s materskou školou na Želiarskej ulici.

Košická zážitková reštaurácia SEVEN a jej šéfkuchár Jozef Hromják sa zaradili medzi absolútnu špičku slovenskej gastronómie! Prestížny kulinársky bedeker Gault&Millau udelil reštaurácii tri čapice. Šéfkuchára Hromjáka zaradil bedeker medzi Top kuchárov slovenskej gastronómie 2025. Košice tým získali silné postavenie na kulinárskej mape Slovenska.