V spoločnosti michelinských hviezd bol aj košický šéfkuchár
Najlepší šéfkuchári sveta sa v uplynulých dňoch zišli v Nemecku na legendárnom „Rheingau Gourment & Wein Festival“. Súčasťou špičkového kulinárskeho tímu festivalu bol aj košický šéfkuchár rezortu VILLA SANDY, Jozef Hromják.
„Rheingau Gourment & Wein Festival“ je vrcholným medzinárodným predstavením tzv. „haute cuisine“ a každoročne sa tu stretávajú najlepší z najlepších šéfkuchárov sveta v neuveriteľne koncentrovanej podobe. Na jubilejnom 25. ročníku festivalu, ktorý sa každoročne koná v rodinnom gurmánskom hoteli Kronnenschlösschen v romantickom mestečku Hattenheim vo vinohradníckej oblasti Nemecka, sa v priebehu uplynulých 21 dní predstavilo 46 špičkových šéfkuchárov z deviatich krajín sveta.
„Dlho som si prial byť súčasťou kulinárskeho tímu festivalu. Vnímať ako prácu so surovinou uchopili mimoriadne osobnosti remesla ktorým sa živím. Zažiť atmosféru a prácu tímov. Očakávania sa viac než naplnili. Obdivujem nasadenie, profesionalitu a odbornosť organizátorov i ostatného personálu. Počas mnohých hodín práce som spoznal osobnosti svetovej gastronómie. Rád zúročím aj túto skúsenosť už čoskoro v Košiciach,” povedal Jozef Hromják, ktorý sa toho času so svojím tímom pripravuje na otvorenie štyroch nových reštaurácií, ako šéfkuchár v novom mestskom rezorte VILLA SANDY. Tam predstaví svoje kulinárske umenie a v regióne nevídané gastronomické koncepty, a to už v priebehu tohto roka.
>>> Fotky nájdete v GALÉRII <<<
Najväčšou hviezdou festivalu bol držiteľ troch michelinských hviezd Christian Bau. Nechýbalo ani 12 výnimočných dvoj-hviezdičkových šéfkuchárov, ako napríklad Rolf Flieagauf zo Švajčiarska, ktorého kritici opísali ako jedného z najlepších šéfkuchárov svojej generácie. Popri týchto a ďalších svetových šéfkuchároch, s ktorými Jozef Hromják spolupracoval, sa predstavil aj Darrio Cecchini z Talianska, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho mäsiara na svete. Gurmánske diela majstrov boli podávané v sprievode najlepších svetových vín, ktoré predstavili 150 vinárov z viac ako ôsmych krajín sveta. Organizátorke festivalu Johanne Ullrich sa podarilo, že na tomto festivale hosťovala už tretina zo všetkých 3-hviezdičkových michelinských šéfkuchárov sveta.
Nabitý trojtýždňový program festivalu ponúkol viac ako 50 podujatí, rôzne kuchárske predstavenia a ukážky varenia, gurmánske menu so špeciálnymi témami, ochutnávky vín či gala večere s michelinskými šéfkuchármi. Festival propaguje bio a regionálne suroviny. Každoročne festival navštívi viac ako 6500 hostí.
Zdroj: (rezort VILLA SANDY)
Galéria
Odporúčané články
Košický samosprávny kraj (KSK) prišiel v pondelok 29. apríla so zásadnými zmenami v rámci svojho tohtoročného rozpočtu. Zastupiteľstvo schválilo prvú úpravu rozpočtu, ktorá zahŕňala niekoľko zvýšení bežných aj kapitálových výdavkov, ale aj zrušenie plánovaného nákupu teplovzdušného balóna, ktorý pôvodne figuroval v rozpočtovom návrhu za 120 000 eur.
S príchodom jari Košice rozkvitli vďaka nádherným výsadbám narcisov, hyacintov, tulipánov a ďalších kvetín, ktoré do mestskej zelene pridala Správa mestskej zelene v Košiciach (SMsZ). Za posledných päť rokov mestská zeleň vysadila takmer 1,2 milióna kvetov, z toho takmer 16 000 trvaliek, 300 000 letničiek a viac ako 810 000 cibuľovín.
Košickú zoologickú záhradu navštívil za prvé štyri mesiace tohto roka rekordný počet návštevníkov. Jej bránami prešlo 52-tisíc návštevníkov, čo je oproti minulému roku navýšenie o 14-tisíc. ZOO Košice uviedla, že takéto čísla nemala ani v najúspešnejších rokoch, kedy prekonala štvrť miliónovú métu.