Sympatický východniar Jozef Lukáč prezradil svoj recept na šťastný život
Sympatický východniar Jozef Lukáč, alebo ako ho volajú známi, Ďoďo, sa prebojoval v súťaži Pečie celé Slovensko na krásne 5. miesto. V rozhovore nám prezradil, kto je jeho najväčšou inšpiráciou, jeho recept na šťastný život, ale aj plány do budúcna.
Trúfli by ste sa predstaviť pomocou piatich slov?
,,Volám sa Jozef Lukáč, no známi ma volajú Ďoďo. Mám po 30-tke a som šťastne ženatý! Pracujem ako vysokoškolský učiteľ a kontrolór vo verejnej správe. Ak by som sa mal predstaviť len pomocou piatich slov, tak by to boli určite tieto: učiteľ, zábava, pečenie, východniar, manžel.”
Kedy sa vo Vás prebudila vášeň k pečeniu?
,,Prvé začiatky s pečením boli určite v útlom detstve, kedy som od babky obkukal prípravu tradičných východniarskych chuťoviek – väčšinou z kysnutého cesta. Pamätám si, keď som ostal sám doma a chcel nejak prekvapiť rodičov. A tak som pripravil jednoduchú bublaninu! Nemohol som mať viac ako 11 rokov. Mojou inšpiráciou je určite babka a mamka, ktoré stoja za mojou vášňou k pečeniu. Nejde o recepty, ale o to, s akou láskou ich pripravovali.”
Čo Vy a kamery? Na obrazovkách ste pôsobili veľmi prirodzene!
,,Kamery pre mňa neboli vôbec problém! V prvých epizódach som bol trošku nervózny, čo bolo určite vidieť aj na televíznych obrazovkách. Nová kuchyňa, rúra, prostredie, obavy z vypadnutia. V ďalších epizódach som už však bol sám sebou. Každá ďalšia epizóda bola pre mňa spontánnejšia!“
Prihlásili ste sa do súťaže Pečie celé Slovensko sám alebo Vás nahováralo okolie?
,,Po úspešnej prvej sérii súťaže Pečie celé Slovensko, sa ku mne z viacerých strán dostali povzbudivé slová, aby som sa zúčastnil. Popravde, prvotne som sa na ich slovách dobre bavil. No, keď mi na môj IG profil navar_daco reagovala porotkyňa Petra Tothová a nenápadne sa opýtala, či sa neprihlásim, začal som nad účasťou premýšľať. Na Štedrý deň som sa rozhodol vypísať prihlasovací formulár. Ani nie o týždeň ma kontaktovali z produkcie. Prešiel som prvým i druhým výberom, pozvali ma na castingy, kde som mal doniesť napečené moje TOP slané a sladké výtvory a výsledok asi poznáte! Postúpil som ďalej.“
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Košičan Erik pretvára mdlé steny na umelecké diela
Vznikali počas natáčania medzi súťažiacimi konflikty?
,,Práve to je to, čo diváci na show milovali zo všetkého najviac! Žiadne konflikty, pomoc a úprimná radosť z pečenia. Jediné spory medzi súťažiacimi súviseli s farbou oblečenia, ktoré sme si vyberali na natáčanie (nemohli sme byť viacerí v rovnakej farbe). Produkcii sa podarilo vybrať 12 rozdielnych mužov a žien z rôznych častí Slovenska, rôzneho veku a povolania. V kontakte sme aj doteraz! V mojom prípade je však vzdialenosť veľkým problémom, často sa na stretnutia nemôžem dostaviť.”
Pokračovanie nájdete na druhej strane.
Galéria
Odporúčané články
Košice si včera, 19. januára, pripomenuli významné 80. výročie oslobodenia mesta spod nadvlády horthyovského Maďarska.
Zoologická záhrada v Košiciach privítala prvé mláďa roka 2025. Novoročným prírastkom sa stal capko girgentánskej kozy, vzácneho plemena pochádzajúceho zo Sicílie. Ide o prvé mláďa tohto plemena, ktoré sa narodilo v košickej zoo.
Cestujúca verejnosť sa môže tešiť na obnovenie električkovej dopravy na linke 9, ktorá bude od pondelka 13. januára 2025 premávať v pôvodnom režime. Spoje budú k dispozícii od začiatku dennej premávky, čím sa ruší náhradná autobusová doprava.