Sympatický východniar Jozef Lukáč prezradil svoj recept na šťastný život
Sympatický východniar Jozef Lukáč, alebo ako ho volajú známi, Ďoďo, sa prebojoval v súťaži Pečie celé Slovensko na krásne 5. miesto. V rozhovore nám prezradil, kto je jeho najväčšou inšpiráciou, jeho recept na šťastný život, ale aj plány do budúcna.
Trúfli by ste sa predstaviť pomocou piatich slov?
,,Volám sa Jozef Lukáč, no známi ma volajú Ďoďo. Mám po 30-tke a som šťastne ženatý! Pracujem ako vysokoškolský učiteľ a kontrolór vo verejnej správe. Ak by som sa mal predstaviť len pomocou piatich slov, tak by to boli určite tieto: učiteľ, zábava, pečenie, východniar, manžel.”
Kedy sa vo Vás prebudila vášeň k pečeniu?
,,Prvé začiatky s pečením boli určite v útlom detstve, kedy som od babky obkukal prípravu tradičných východniarskych chuťoviek – väčšinou z kysnutého cesta. Pamätám si, keď som ostal sám doma a chcel nejak prekvapiť rodičov. A tak som pripravil jednoduchú bublaninu! Nemohol som mať viac ako 11 rokov. Mojou inšpiráciou je určite babka a mamka, ktoré stoja za mojou vášňou k pečeniu. Nejde o recepty, ale o to, s akou láskou ich pripravovali.”
Čo Vy a kamery? Na obrazovkách ste pôsobili veľmi prirodzene!
,,Kamery pre mňa neboli vôbec problém! V prvých epizódach som bol trošku nervózny, čo bolo určite vidieť aj na televíznych obrazovkách. Nová kuchyňa, rúra, prostredie, obavy z vypadnutia. V ďalších epizódach som už však bol sám sebou. Každá ďalšia epizóda bola pre mňa spontánnejšia!“
Prihlásili ste sa do súťaže Pečie celé Slovensko sám alebo Vás nahováralo okolie?
,,Po úspešnej prvej sérii súťaže Pečie celé Slovensko, sa ku mne z viacerých strán dostali povzbudivé slová, aby som sa zúčastnil. Popravde, prvotne som sa na ich slovách dobre bavil. No, keď mi na môj IG profil navar_daco reagovala porotkyňa Petra Tothová a nenápadne sa opýtala, či sa neprihlásim, začal som nad účasťou premýšľať. Na Štedrý deň som sa rozhodol vypísať prihlasovací formulár. Ani nie o týždeň ma kontaktovali z produkcie. Prešiel som prvým i druhým výberom, pozvali ma na castingy, kde som mal doniesť napečené moje TOP slané a sladké výtvory a výsledok asi poznáte! Postúpil som ďalej.“
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Košičan Erik pretvára mdlé steny na umelecké diela
Vznikali počas natáčania medzi súťažiacimi konflikty?
,,Práve to je to, čo diváci na show milovali zo všetkého najviac! Žiadne konflikty, pomoc a úprimná radosť z pečenia. Jediné spory medzi súťažiacimi súviseli s farbou oblečenia, ktoré sme si vyberali na natáčanie (nemohli sme byť viacerí v rovnakej farbe). Produkcii sa podarilo vybrať 12 rozdielnych mužov a žien z rôznych častí Slovenska, rôzneho veku a povolania. V kontakte sme aj doteraz! V mojom prípade je však vzdialenosť veľkým problémom, často sa na stretnutia nemôžem dostaviť.”
Pokračovanie nájdete na druhej strane.
Galéria
Odporúčané články
Začiatok mája prinesie do Košíc zmeny v MHD. Ako informuje Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) zmeny v cestovných poriadkoch sa dotknú viacerých nosných liniek.
Na sídlisku Ťahanovce sa spustila petícia za výstavbu nového výjazdu z Americkej triedy na Magnezitársku ulicu. Cieľom má byť zlepšenie dopravnej situácie v mestskej časti prostredníctvom nového výjazdu, ktorý by dokázal odkloniť časť dopravy smerujúcej na Hlinkovu ulicu, čo má dokazovať už vypracovaná dopravná štúdia. Autorom petície, pod ktorej online verziu sa doteraz podpísalo viac ako 270 občanov, je starosta mestskej časti Miloš Ihnát.
Košičania si pochutili na viac než 90-metrovom makovníku. Ide o pripomienku tradície, ktorú pred rokmi započal vtedajší primátor Rudolf Schuster (bývalý prezident SR). V roku 1996 nechal pripraviť 627 metrov dlhý makovník, pričom každý meter koláča symbolizoval jeden rok od času, kedy v roku 1369 udelil kráľ Ľudovít Veľký mestu Košice erbovú listinu.