Vďaka týmto radám budete v kuchyni ako doma. Už žiadny plač kvôli cibuli
Vedeli ste, že z botanického hľadiska patrí paradajka medzi ovocie a melón medzi zeleninu? V kuchyni sa môže naskytnúť veľa otázok ale varenie nemusí byť veda, keď si v kuchyni vieme šikovne pomôcť. Tipy, ktoré dokážu uľahčiť prácu sú často nápomocné a spríjemnia čas strávený v kuchyni.
Kvôli cibuli už neplačte
Zelenina, ktorá rozplakala už mnohých. Portál Library z Congres vysvetľuje túto nevšednosť jednoducho. Cibuľa obsahuje látku s názvom syn-propanethial-S-oxid, ktorá dráždi slzné žľazy, preto naše oči uvoľňujú slzy. Pri krájaní cibule sa však dá aj neplakať. Každému môže pomôcť niečo iné a preto je rád „ako neplakať pri krájaní cibule“ naozaj dosť.

Pred krájaním majte chvíľu cibuľu uloženú v chladničke alebo ju namočte do ľadovej vody
Spôsob krájania cibule rovnako môže zabrániť slzám
Žutie žuvačky (nie) je prevenciou pred plačom
Ak už teda máte dosť plakania pri krájaní cibule, vyskúšajte jeden z týchto tipov. V nasledujúcich článkoch vám prinesieme iné užitočné rady do kuchyne.
(vikitomkova)
Odporúčané články
Ako sme v našom denníku informovali koncom júna tohto roka, leto prinieslo do Košíc novú vlnu diskusií o urbanizme centra. Na rohu Južnej triedy a Námestia osloboditeľov plánuje developer Cresco Real Estate polyfunkčný dom s apartmánmi, parkovaním a verejným priestorom. Občiansku petíciu proti výstavbe vzal magistrát na vedomie a ním zriadená pracovná skupina rokuje o požiadavkách verejnosti. Za plechovým plotom pred hotelom Centrum zároveň prebehol archeologický prieskum.
Farnosť sv. Alžbety už čoskoro predstaví v Dóme sv. Alžbety nový oltárny celok, Oltár Poslednej večere. Ide o rekonštrukčnú prezentáciu zaniknutého Oltára Poslednej večere. Ako farnosť objasnila, spraví tak pri príležitosti vrcholiaceho jubilejného roka, na sviatok patrónky mesta sv. Alžbety Uhorskej a pri príležitosti životného jubilea košického arcibiskupa Bernarda Bobera.

