Vďaka týmto radám budete v kuchyni ako doma. Už žiadny plač kvôli cibuli
Vedeli ste, že z botanického hľadiska patrí paradajka medzi ovocie a melón medzi zeleninu? V kuchyni sa môže naskytnúť veľa otázok ale varenie nemusí byť veda, keď si v kuchyni vieme šikovne pomôcť. Tipy, ktoré dokážu uľahčiť prácu sú často nápomocné a spríjemnia čas strávený v kuchyni.
Kvôli cibuli už neplačte
Zelenina, ktorá rozplakala už mnohých. Portál Library z Congres vysvetľuje túto nevšednosť jednoducho. Cibuľa obsahuje látku s názvom syn-propanethial-S-oxid, ktorá dráždi slzné žľazy, preto naše oči uvoľňujú slzy. Pri krájaní cibule sa však dá aj neplakať. Každému môže pomôcť niečo iné a preto je rád „ako neplakať pri krájaní cibule“ naozaj dosť.
Pred krájaním majte chvíľu cibuľu uloženú v chladničke alebo ju namočte do ľadovej vody
Spôsob krájania cibule rovnako môže zabrániť slzám
Žutie žuvačky (nie) je prevenciou pred plačom
Ak už teda máte dosť plakania pri krájaní cibule, vyskúšajte jeden z týchto tipov. V nasledujúcich článkoch vám prinesieme iné užitočné rady do kuchyne.
(vikitomkova)
Odporúčané články
Pri príležitosti 106. výročia vzniku Československej republiky sa v pondelok 28. októbra uskutočnilo v Košiciach slávnostné stretnutie pri sochách Tomáša Garrigue Masaryka a Milana Rastislava Štefánika, dvoch významných osobností, ktoré stáli pri zrode spoločného štátu Čechov a Slovákov.
Slovensko môže vďaka svojej geografickej blízkosti a historickým väzbám, zohrávať kľúčovú úlohu v podpore Ukrajiny na ceste k obnoveniu krajiny a integrácii do Európskej únie. Prvé zasadnutie platformy Partnerstvo pre Ukrajinu má otvoriť dvere širšej spolupráci medzi slovenskými a ukrajinskými organizáciami a posilniť koordináciu aktivít na úrovni štátnych aj súkromných inštitúcií.
Kultúrno-spoločenské centrum Átrium klub v mestskej časti Košice-Západ privíta všetkých milovníkov výtvarného umenia na výstave maliarky Viery Šamudovskej Sajdak.