Ako chutí naozaj dobrá káva?
Dobre pripravená káva je základ dobrého espressa. Ste milovník kávy? Tak nepremeškajte jedinečnú príležitosť vidieť pri jej príprave jedného z najlepších baristov v Taliansku Andrea Cremone v rámci jeho košickej predvádzacej show.
Okrem klasickej prípravy kávy sa dozviete aj o jej alternatívnych prípravách. Všetky druhy káv budete môcť, samozrejme, ochutnať a budete môcť naživo vidieť ako sa zdobí cappucino tzv. caffe artsa.
Pozývame Vás na COFFEE SHOW TOSTINI 2018, prezentáciu talianskej kávy Tostini, ktorá sa uskutoční už tento štvrtok (31. 5. 2018) v priestoroch Železničnej stanice Košice v prevádzke Pokurkafé (na druhom poschodí) od 10. do 16. hodiny. Pokiaľ Vám čas nevyhovuje, nevadí, aj tak nás môžete navštíviť. Celý deň bude naša prevádzka žiť kávou Tostini…
Andrea Cremone jeden s najuznávanejších špecialistov Specialty Coffee Association, ktorý úspešne pôsobí v rodinnom podniku TAZZE PAZZE Caffetteria Gourmet. Tam začala jeho cesta k úspechu vo svete kávy. Úspešne absolvoval niekoľko kurzov prípravy kávy, kde svoje zručnosti zdokonalil. Jeho hlavnou filozofiou je ponúkať a pripravovať zákazníkovi tú najkvalitnejšiu kávu.
Majiteľmi podniku na spracovanie kávy Tostini sú súrodenci Max a jeho sestra Desiree. Obaja sú v Taliansku najmladší profesionálni pražiari kávy. Ich mená nesú aj ich najpredávanejšie dva produkty – káva Tostini Desiree a káva Tostini intenso Max.
Tostini káva sa spracováva zo surovín vynikajúcej kvality. Kvalita tejto kávy závisí od schopností a múdrostí ľudí v priažiarni, kde sa miešajú kávové zrná z rôznych krajín a kontinentov. Osobne na všetko dohliada majiteľ Max. Práve on je garantom produktu vždy najvyššej kvality.
„Proces praženia kávy prebieha na strojoch špičkovej kvality, ale nastavenie teploty na praženie a konečného stupňa praženia a zafarbenia kávových zŕn zostávajú vždy na človeku. Tým máme úplnú kontrolu nad kvalitou výsledného produktu. To vnáša do našej kávy remeselný nádych, čo nás odlišuje od iných spracovateľov kávy. Na konci praženia sa teplota kávových zŕn okamžite zníži chladeným vzduchom, čo umožňuje udržať požadovaný stupeň praženia. Takto upražená káva je umiestnená do dozrievaceho sila, kde zostane asi 10 dní. Až po tomto procese je káva pripravená na balenie a distribúciu ku všetkým fanúšikom dobrej kávy Tostini.“
Stredomorská vášeň mladých súrodencov dala život jedinečnému produktu, káve Tostini.