Ako uvariť „mäsový“ vývar aj bez mäsa?
Mäsový vývar bez povšimnutia nahradí chutný vývar z jaderníka tekvice.
Ako ho pripraviť?
Jaderník z tekvice (ak je veľká, stačí z polovice tekvice) dáme spolu s koreňovou zeleninou pomaly variť. Samozrejme, nezabudneme osoliť a pridať celé čierne korenie na dochutenie, presne tak ako pri slepačej či hovädzej polievke. A to je všetko. Zhruba po dvoch hodinách varenia máme výborný vývar, ktorý po scedení doplníme zeleninou, ktorú sme varili, prípadne cestovinou. Vývar je diétny, zdravý, obsahuje zinok z jadierok a je vhodný aj pre kardiakov.
Vedeli ste?
- Tekvica obsahuje len cca 26 kalórií na 100 g. Pri konzumácii jedál z nej (bez kalorických prísad) preto určite nestučniete.
- Tekvica je najväčšou bobuľovinou sveta. Najväčšia tekvica na svete váži 933,5 kg! Titul získala počas 41. majstrovstiev sveta pestovateľov tekvíc v americkej Kalifornii, v roku 2014.
[ad][/ad]