Bravčové na zelenine v pivovej omáčke
Potrebujeme: 600 g bravčového stehna soľ mleté čierne korenie olej 2 dl svetlého piva 250 ml vývaru z bujónu koreňová zelenina 1 cibuľu 400 g šampiňónov zemiak [ad][/ad] Postup: Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme.
Potrebujeme:
- 600 g bravčového stehna
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 2 dl svetlého piva
- 250 ml vývaru z bujónu
- koreňová zelenina
- 1 cibuľu
- 400 g šampiňónov
- zemiak
Postup: Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme. Na oleji opražíme cibuľu a mäso na nej prudko opečieme. Pridáme pivo a vývar, koreňovú zeleninu a huby. Dusíme asi 30 minút. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, zahustíme rozmixovaným zemiakom, prevaríme a dochutíme. Podávame s ryžou.
[ad2][/ad2]